Tarta krówkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę połączyć z masłem, cukrem, śmietanką i żółtkiem i szybko zarobić ciasto. Po zagnieceniu owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 15 minut.
2.Wyjąć ciasto z lodówki i wyłożyć nim blachę do tarty i wtawić jeszcze na ok 20 minut do lodówki
3.Przykryć ciasto papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika na 15 minut w temperaturze 190 st. Po 15 minutach ściągnąć papier i piec jeszcze przez 10 minut.
4.Po wystygnięciu nałożyć na ciasto masę krówkową.
5.Śmietanę ubić z cukrem pudrem, na koniec wymieszać z serkiem mascarpone.
6.. Nałożyć masę śmietanową na ciasto i udekorować płatkami migdałów.
Smacznego!!!
Porady
Do dekoracji można wykorzystać również orzechy lub płatki czekolady.
Komentarze