kawa krówkowa

5 (146 ocen)

  • 10 min
  • Łatwy

Moja propozycja na popołudniowe spotkanie z koleżankami, łacząc aromatyczny napój ze smakiem dzieciństwa, czyli krówkami.

  • 10 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mleka (3,2%)
    garść krówek (6-8szt.)
    4 filiżanki mocnej kawy (mieszanka robusty z arabicą)
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje Kawy

Kawa krówkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kawa krówkowa 1. Krówki rozdrabniamy, przekładamy do rondelka, dolewamy mleko.
    Cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia - krówki powinny się rozpuścić.
    W tym czasie zaprzamy kawę.
    Do przygotowanych filiżanek wlewamy do połowy objętości kawę, resztę uzupelniamy mlekiem z rozpuszczonymi krówkami

Porady

polecam wybór mieszanych ziaren, ponieważ sama arabica bywa kwaśna

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować