Tagliatelle ze szpinakiem i pieczarką w sosie śmietanowym. Prosty i szybki w przygotowaniu obiad, lunch, czasami grzesząc nawet kolacja.
50 min
Składniki:
Składniki:
makaron tagliatelle 400-500 g – opakowanie
szpinak mrożony 450 g – opakowanie ( najlepszy brykiet)
czosnek 2 ząbki duże
cebula 1
filet z kurczaka podwójny
śmietana 30-36% 350 ml
przyprawy sól, pieprz
pieczarki 4 duże
olej/oliwa do smażenia.
Tagliatelle ze szpinakiem i pieczarką w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Rozgrzać oliwę w głębokiej patelni. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić. Dodać obrany wyciśnięty przez praskę czosnek, po dodaniu czosnku nieco zmniejszyć moc palnika. Filet z kurczaka, wypłukać pod bieżącą zimną wodą, osuszyć, pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię, smażyć do miękkości. Szpinak dodać na patelnie, smażyć ok. 10-15 min, doprawić do smaku. Wszystkie składniki zalać śmietaną, doprowadzić do lekkiego wrzenia. Ugotować makaron, wg wytycznych na opakowaniu, dodać do całości.
Komentarze