TAGLIATELLE ZE SZPINAKIEM I PIECZARKĄ W SOSIE ŚMIETANOWYM

4.5 (180 ocen)

  • 50 min

Tagliatelle ze szpinakiem i pieczarką w sosie śmietanowym. Prosty i szybki w przygotowaniu obiad, lunch, czasami grzesząc nawet kolacja.

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki:

    makaron tagliatelle 400-500 g – opakowanie
    szpinak mrożony 450 g – opakowanie ( najlepszy brykiet)
    czosnek 2 ząbki duże
    cebula 1
    filet z kurczaka podwójny
    śmietana 30-36% 350 ml
    przyprawy sól, pieprz
    pieczarki 4 duże
    olej/oliwa do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tagliatelle ze szpinakiem i pieczarką w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:

    Rozgrzać oliwę w głębokiej patelni. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić. Dodać obrany wyciśnięty przez praskę czosnek, po dodaniu czosnku nieco zmniejszyć moc palnika. Filet z kurczaka, wypłukać pod bieżącą zimną wodą, osuszyć, pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię, smażyć do miękkości. Szpinak dodać na patelnie, smażyć ok. 10-15 min, doprawić do smaku. Wszystkie składniki zalać śmietaną, doprowadzić do lekkiego wrzenia. Ugotować makaron, wg wytycznych na opakowaniu, dodać do całości.

    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować