Tagliatelle z jarmużem w sosie serowym

4.5 (154 ocen)

Pyszny, kremowy sos serowy w połączeniu ze zdrowym jarmużem to pomysł na szybki, zdrowy i smaczny obiad.

Składniki:



  • 250g tagliatelle,
    200g jarmużu,
    200g śmietany 36%,
    1/3 szklanki mleka,
    2 serki topione naturalne (200g),
    sól,
    pieprz,
    słodka papryka,
    olej rzepakowy do smażenia

Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Tagliatelle z jarmużem w sosie serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  •  Tagliatelle z jarmużem w sosie serowym 1. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Jarmuż opłucz, dokładnie osusz i drobno posiekaj, pamiętaj, aby wykroić twarde nerwy.
  •  Tagliatelle z jarmużem w sosie serowym 2. Na suchą patelnie wrzuć jarmuż i chwilkę smaż aż liście zwiędną, wówczas dodaj olej i smaż na wolnym ogniu pod przykryciem około 10-15 minut aż zmięknie.
  •  Tagliatelle z jarmużem w sosie serowym 3. Do rondelka lub dużej patelni wlej mleko i dodaj śmietanę, wymieszaj je. Następnie dodaj pokrojony w kostkę serek topiony. Mieszaj cały czas aż ser się rozpuści i powstanie kremowy sos.
  •  Tagliatelle z jarmużem w sosie serowym 4. Wówczas dodaj jarmuż, dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku. Na talerzu wyłóż porcję makaronu i sosu, podaj od razu po przygotowaniu. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jarmuż Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować