Tagliatelle w sosie mascarpone z kurkami

4.48 (194 ocen)

  • 20 min

Błyskawiczna, łatwa w przygotowaniu. Rozpływa się w ustach i marzysz o dokładce.

  • 20 min

Składniki:

  • 400g kurki leśnej
    250g mascarpone
    200g śmietanki 30%
    cebula szalotka
    pęczek koperku
    1 łyżeczka masła
    sól, pieprz
    makaron Tagliatelle
Wystaw ocenę:

4.48 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tagliatelle w sosie mascarpone z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Myjemy kurki i osuszamy.Szalotkę kroimy w pióra, szklimy na maśle, dodajemy umyte całe kurki i delikatnie podsmażamy.
  • 2. Wlewamy śmietankę, mascarpone, doprawiamy solą i pieprzem, dusimy pod przykryciem przez 15 minut – na wolnym ogniu.
  • 3. Dodajemy pocięty koperek
  • 4. Gotujemy makaron Tagliatelle wg instrukcji podanej na opakowaniu. Odcedzamy.
  • 5. Nakładamy makron na talerz i polewamy sosem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować