szybkowar-udziec indyka w warzywach

4.46 (192 ocen)

nam smakuje ten indyk z warzywami na zimno do pieczywa............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • udziec z indyka 1,5 kg, przyprawa kebab- gyros Prymat 1 opakowanie, oliwa 10 łyżek, marchew 4 sztuki, cebula 1 sztuka, fasolka szparagowa 15 dag, seler naciowy 6 łodyg, ząbki czosnku 5 sztuk, papryka zielona 1 sztuka, papryczka chili 1 sztuka, woda 2 szklanki
Wystaw ocenę:

4.46 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Udziec

Szybkowar-udziec indyka w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. udziec indyka bez kości obsypać przyprawą i dobrze natrzeć, schować do lodówki na 2 godziny........ marchew, seler naciowy, cebulę, czosnek, papryki, fasolkę pokroić na kostki, kawałki
  • etap 2. do szybkowara wlać oliwę i zrumienić udziec z każdej strony
  • etap 3. na mięso wsypać pozostałe składniki z wodą, zamknąć szybkowar i od zagotowania /syczenie pary/ na małym ogniu gotować z 40 minut............ po tym czasie zdjąć z ognia szybkowar i zostawić na 30 minut-ciśnienie samo zejdzie, nie trzeba spuszczać
  • etap 4. mięso, warzywa wyjąć cedzakiem na talerz, wywar przelać do rondla i można zrobić sos zabielany mąką ze śmietaną na obiad
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.49 (166 ocen)

Pierś indyka w warzywach

4.49 (201 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Parzony udziec z indyka

4.49 (201 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Parzony udziec z indyka

evita0007 Pyszne mięsko do pieczywa :)

To może cię zainteresować