szybkie ciasto kokosowe

4.47 (197 ocen)

  • 1 godz. 20 min

powstał na chwilę przed przyjściem gości, z moich ulubionych składników wiórek kokosowych i kakaa

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Ciasto:
    • 200g wiórek kokosowych
    • 1 3/4 szkl mąki
    • 3/4 szkl cukru
    • 450 ml mleka 3,2 %
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 2 łyżki kakao
    • 3 łyżki roztopionego masła
    Polewa :
    • 100 g mlecznej czekolady
    • 2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.47 (197 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Szybkie ciasto kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie suche składniki (oprócz kakao wymieszać) wsypać do miski i wymieszać łyżką dodać zimne mleko i roztopione masło.
  • 2. Tortownicę (26 cm) wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.
  • 3. Połowę ciasta wlać do tortownicy, do drugiej części dodać kakao i wlać na wierzch białego ciasta.
  • 4. Piec ok 40 min w temperaturze 180 stopni.
  • 5. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i masło, polać nią przestudzone ciasto.

Porady

ciasto można podawać zarówno na ciepło jak i po przestudzeniu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować