Szybki barszczyk czerwony.

4.47 (182 ocen)

  • 45 min

Świeży barszczyk w mniej niż 60 minut? Nic prostszego! Polecam rozgrzewający barszcz, przygotowany na szybko :-)

  • 45 min

Składniki:

  • 3 duże buraki
    1,5 litra wody
    2 listka laurowe
    2 łyżeczki majeranku
    2 kulki ziela angielskiego
    2 kostki rosołowe
    ½ łyżeczka pieprzu białego
    1 łyżeczka cukru
    Sok z ½ cytryny
    Sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.47 (182 ocen)

Szybki barszczyk czerwony. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki obrać, umyć, pokroić w kostkę i przełożyć do dużego garnka. Zalać wodą, dodać wszystkie pozostałe składniki. Gotować ok. 25-30 minut do miękkości warzyw.
  • 2. Barszczyk odcedzić na sitku, podawać bardzo gorący z kanapką, bądź pasztecikiem.

Porady

Inspirację do przepisu znalazłam na stronie: www.kotlet.tv Ugotowane buraczki najlepiej wykorzystać do kolejnego obiadu: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/fasolka-po-bretonsku-z-buraczkami-3

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Barszcz czerwony

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować