Szwajcar z piersi kurczaka

4.5 (165 ocen)

  • 20 min

To danie jest na różne okoliczności

  • 20 min

Składniki:

  • piersi z kurczaka-1 podwójna
    bułka tarta do obtoczenia
    jajka - 2 szt
    sól i pieprz ( do smaku)
    pieczarki - 300 g
    cebula -1 szt
    listek laurowy-2 szt
    przyprawa uniwersalna (do smaku)
    ser żółty - 4 plastry
    tłuszcz do smażenia
    keczup do polania kotletów
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szwajcar z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szwajcar z piersi kurczaka 1. Piersi pokroić na 4 plastry, lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Pa nierować kotlety w roztrzepanym jajku i tartej bułce.
  • Szwajcar z piersi kurczaka 2. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w plasterki, przełożyć na patelnię, dodać tłuszcz i smażyć . Do podsmażonych pieczarek dodać obraną i pokrojoną cebulkę, zrumienioną na tłuszczu, przyprawę uniwersalną, listek laurowy, sól i pieprz, dusić do odparowania wywaru z pieczarek.
  • Szwajcar z piersi kurczaka 3. Na podsmażone z jednej strony kotlety nakładać pieczarki i plaster sera, smażyć pod przykryciem na wolnym ogniu, do rozpuszczenia się sera. Podawać z ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować