Kotlet - szwajcar

  • wyświetlono: 59059 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

Kolejna wersja schabowego, tym razem z serem w środku. Bardzo proste i szybkie w wykonaniu mięsko, jednocześnie coś innego od tradycyjnego schaboszczaka.

13245297_1154231471275341_6923806707503637245_n
  • 10min

Składniki

Schabowy - 1 plaster (około 120 gram)
ser żółty - 3 plastry
sól - szczypta
pieprz - szczypta
jarzynka-szczypta
jajko1 sztuka
bułka tarta 1/4 szklanki
olej do smażenia - 2 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Kotlet - szwajcar

  • 1. Schab opłukać, osuszyć, rozbić na cienkiego kotleta z obu stron. Najlepiej na schab położyć folie spożywczą i przez nią klepać - nie będzie pryskało po kuchni. Przyprawić solą, pieprzem i jarzynką. Na środek mięsa ułożyć ser - przecięłam na trzy paski sklejone ze sobą plasterki sera. Teraz można to zwinąć jak roladę lub kotleta "złamać" na połowę i takiego panierować. Jajko rozkłócić. Schab panierować - wkładamy do bułki tartej - jajka - ponownie do bułki tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia się z obu stron.

Porady

Do środka możemy włożyć również plaster wędliny i sera.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadSzwajcar

Komentarze

Podobne przepisy

Porowiec

Dodane przez: Kinia1984

Kotlet porowy

Por - solo może nie jest wymarzoną...

image-0ulo6nn

Dodane przez: Bożena1960

Kotlet "Devolay"

Filet z kurczaka z dodatkiem masłai...

kotlet w cieście

Dodane przez: beti38

kotlet w cieście

Schabowe w cieście powstały przez...

Tradycyjny kotlet schabowy

Dodane przez: kasia_m86

Tradycyjny kotlet z piersi kurczaka

Klasyczny kotlet z piersi z kurczaka

Kotlet devolay

Dodane przez: Andzia Pichci

Kotlet devolay

Smaczny kotlet z piersi kurczaka...

Bieda- kotlet

Dodane przez: rybka1986

Bieda- kotlet

Nie lubię marnowania żywności,...