Otulone szparagi schabem I boczkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szparagi otulone w mięsną kolderke smakuja wybornie . Mają lekko orzechowy smak .

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 12 szparagów
    4 kotlety schabowe
    8 plastrów boczku w paskach
    Vegeta do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Otulone szparagi schabem i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy I osuszamy . Rozbijamy na cieniutki kotlet, opruszamy vegeta z obu stron do smaku . Ze szparagów odcinamy około 3 cm łodyg , za pomocą skrobaczki do warzyw obieramy delikatnie do polowy. Na każdy kotlet kładziemy po 3 szparagi I zawijamy w roladkę nastepnie owijamy dwoma plastrami boczku . Postepujemy tak samo z kazda roladką. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni na funkcji góra dól , pieczemy 25 minut. Danie podajemy z ulubionymi warzywami .
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Schab Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować