Ziemniaki otulone boczkiem

4.5 (177 ocen)

  • 40 min

W tym zestawieniu mdły ziemniak, ostry smak musztardowy chrupiącego boczku i aromatyczny tymianek wzajemnie się dopełniają i czynią zwykłego ziemniaka niezwykłym i niecodziennym.

  • 40 min

Składniki:

  • • 12 małych ziemniaków
    • 12 plastrów wędzonego boczku
    • 6 łyżeczek musztardy sarepskiej
    • sól do smaku
    • świeży tymianek
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ziemniaki otulone boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki otulone boczkiem 1. • Ugotować obrane ziemniaki w osolonej wodzie.
    • Każdy plaster boczku posmarować musztardą i zawinąć w niego ziemniak.
    • Ziemniaczki ułożyć w naczyniu do zapiekania i piec w temperaturze 200 st.C przez 20-30 minut.
    • Przed podaniem posypać świeżymi listkami tymianku.

Porady

Świetnie pasują jako dodatek do mięsnego obiadu,lub na kolację jako samodzielne danie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować