Szczi czyli kapuśniak po rosyjsku

4.5 (155 ocen)

Pyszne połączenie zupy pomidorowej z kapuśniakiem

Składniki:

  • 0,5 kg żeberek wieprzowych

    1 kg kapusty kiszonej

    pęczek włoszczyzny

    1 cebula

    4 łyżki masła

    4 łyżki przecieru pomidorowego

    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Szczi czyli kapuśniak po rosyjsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka zalać 2 l wody .

    Po usunięciu szumowin dodać kapustę i gotować , aż będzie miękka .

    W osobnym garnku ugotować włoszczyznę .

    Cebulę zeszklić na maśle .

    10 minut przed końcem do zupy dodać włoszczyznę , cebulę i przecier pomidorowy .

    Doprawić solą i pieprzem .

    Podawać z kleksem kwaśnej śmietany .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować