szaszłyki z kiełbaską, cukinią i pieczarkami

0 (0 ocen)

syty, smaczny obiad...............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • Składniki:


    MARYNATA 1: kiełbasa podwawelska 2 sztuki, boczek wędzony 25 dag, olej rzepakowy 6 łyżek, papryka ostra mielona 3/4 łyżeczki...........

    MARYNATA 2: cukinia 1 średnia, cebula 5 średnie, olej rzepakowy 1/4 szklanki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1,5 łyżki............

    MARYNATA 3: pieczarki 12 średnie, papryka czerwona 1 duża, olej rzepakowy 1/4 szklanki, sok z cytryny 1 łyżeczka, tymianek 1 łyżka, sól czosnkowa 1/2 łyżeczki............

    DODATKI: ryż 1,5 szklanki, woda - ile potrzeba, kurkuma mielona 2 łyżeczki, sól 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki

Szaszłyki z kiełbaską, cukinią i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. z podanych składników przygotować marynaty: 1/ kiełbasę pokroić w grubsze talarki, boczek pokroić w 1/2 cm kawałki i wymieszać z marynatą 2/ cukinie pokroić na talarki nie za cienkie posypać solą i po 15 minutach opłukać pod zimną wodą, wsypać do pokrojonej w talarki nie za cienkie cebuli i wymieszać z marynatą 3/ pieczarki oczyścić i przekroić na połowę, paprykę oczyścić z pestek i pokroić w kawałki, wymieszać z marynatą - schować do lodówki na 2 godziny
  • etap 2. składniki nadziewać na patyczki do szaszłyków, ułożyć na blasze, polać wymieszanymi resztkami marynaty............

    na elektrycznym grillu grillować z 30-40 minut i co jakiś czas przewracać szaszłyki
  • etap 3. ryż ugotować w osolonej wodzie z kurkumą na "al dente", odcedzić na durszlaku - szaszłyki podać z ryżem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować