Szaszłyki z kiełbaską, cukinią i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.z podanych składników przygotować marynaty: 1/ kiełbasę pokroić w grubsze talarki, boczek pokroić w 1/2 cm kawałki i wymieszać z marynatą 2/ cukinie pokroić na talarki nie za cienkie posypać solą i po 15 minutach opłukać pod zimną wodą, wsypać do pokrojonej w talarki nie za cienkie cebuli i wymieszać z marynatą 3/ pieczarki oczyścić i przekroić na połowę, paprykę oczyścić z pestek i pokroić w kawałki, wymieszać z marynatą - schować do lodówki na 2 godziny
2.składniki nadziewać na patyczki do szaszłyków, ułożyć na blasze, polać wymieszanymi resztkami marynaty............
na elektrycznym grillu grillować z 30-40 minut i co jakiś czas przewracać szaszłyki
3.ryż ugotować w osolonej wodzie z kurkumą na "al dente", odcedzić na durszlaku - szaszłyki podać z ryżem
Komentarze