Szarpaniec

  • wyświetlono: 4619 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

Ciasto, które za każdym razem jest inne...w zależniości od owoców i rodzaju biszkoptów..

bozena68

Składniki

3/4 litra śmietany
4 różne galaretki
1/2 szkl.cukru
2 łyżki żelatyny
owoce [maliny, porzeczki, jagody]
rodzynki
biszkopt [jasny, ciemny]

Sposób przygotowania przepisu:

Szarpaniec

  • Szarpaniec1. 3 galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie [ każda z osobna] i zostawić do zastygnięcia.Zastygnięta pokroić w kostkę.Biszkopty pokroić w kawałki.Śmietanę osłodzić i ubić, dodać rozpuszczoną w 2 łyżkach wody żelatynę i wymieszać.Dodać pokrojone galaretki,owoce, biszkopty , rodzynki.Wymieszać i wylać na tortownicę.Zalać tężejącą czwartą galaretką.Odstawić do zastygnięcia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciekonkurs_desery

Komentarze

Podobne przepisy

Sernik wiedeński- najlepszy, bez rodzynek, na kruchym spodzie

Dodane przez: AnkaFiranka

Sernik wiedeński

Perfekcyjny sernik wiedeński. Żółty...

WAFLE CYTRYNOWE

Dodane przez: PrzepisyBozeny

WAFLE CYTRYNOWE

Deser idealny dla osób uwielbiających...

Przepis na Sernik Izaura

Dodane przez: Paulina16621

Sernik Izaura

Pieczenie ciast sprawia mi przyjemność....

Torcik na zimno z kaszą manną

Dodane przez: Konto nieaktywne

Torcik z kaszą manną

Pyszne ciasto na zimno w sam raz...

Biszkopt - łatwy i szybki

Dodane przez: polciunia1984

Szybki i łatwy biszkopt

Bardzo szybki i prosty biszkopt,...

Napoleonka bez pieczenia

Dodane przez: ilka_86

Napoleonka bez pieczenia

Jest błyskawiczna w wykonaniu,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE