Szarpaniec

4.5 (187 ocen)

Ciasto, które za każdym razem jest inne...w zależniości od owoców i rodzaju biszkoptów..

Składniki:

  • 3/4 litra śmietany
    4 różne galaretki
    1/2 szkl.cukru
    2 łyżki żelatyny
    owoce [maliny, porzeczki, jagody]
    rodzynki
    biszkopt [jasny, ciemny]
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szarpaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szarpaniec 1. 3 galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie [ każda z osobna] i zostawić do zastygnięcia.Zastygnięta pokroić w kostkę.Biszkopty pokroić w kawałki.Śmietanę osłodzić i ubić, dodać rozpuszczoną w 2 łyżkach wody żelatynę i wymieszać.Dodać pokrojone galaretki,owoce, biszkopty , rodzynki.Wymieszać i wylać na tortownicę.Zalać tężejącą czwartą galaretką.Odstawić do zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować