Pieczenie to dla mnie pasja, relaks i przyjemność. Od trzech lat prowadzę blog kulinarny "Pyszna piecze..." i stale testuję nowości ale nie zapominam również o sprawdzonych tradycyjnych przepisach.
Mięciutki, sprężysty w środku, z delikatną, nie grubą, chrupiącą skórką. Domownicy stwierdzili, że nic nie smakuje lepiej jak pajda domowego chleba ze świeżym masłem!
Użytkownik Pysznapiecze
w dniu 20.02.2013 23:27 skomentował:
Po prostu doskonały regionalny wypiek. Czasami siła tkwi w prostocie dlatego warto nie tylko testować nowości ale również sięgać po sprawdzone tradycyjne przepisy.
Użytkownik Pysznapiecze
w dniu 21.01.2013 17:53 opublikował przepis:
Rzekomo jego oryginał pochodzi z Węgier. Mój tort to stary przepis z babcinego archiwum. Składa się z 16 bardzo cieniutkich orzechowo-miodowych placuszków przełożonych krem kawowym.
Użytkownik Pysznapiecze
w dniu 17.01.2013 11:29 skomentował:
Stollen to tradycyjne ciasto z Drezna, zwykle przygotowywane na Boże Narodzenie. Wg. legend jego kształt/wygląd przypomina pieluszki narodzonego Dzieciątka.