Pysznapiecze

Pysznapiecze

Żernica

O mnie:

Pieczenie to dla mnie pasja, relaks i przyjemność. Od trzech lat prowadzę blog kulinarny "Pyszna piecze..." i stale testuję nowości ale nie zapominam również o sprawdzonych tradycyjnych przepisach.

Obserwujących: 1

 
Wiadomość
Użytkownik Pysznapiecze w dniu 14.03.2013 23:57 opublikował przepis:

Rogaliki bez masła

Wspaniały przepis na super kruche rogaliki bez masła.
Użytkownik Pysznapiecze w dniu 07.03.2013 23:14 opublikował przepis:

EKSPRESOWE czekoladowe ciasto

To ciasto to coś między Brownie a murzynkiem. Jest wilgotne ale nie ciężkie, a przepis prosty.
Użytkownik Pysznapiecze w dniu 21.02.2013 11:19 skomentował:

Pieczone pierożki z budyniem

Użytkownik Pysznapiecze w dniu 21.02.2013 11:17 skomentował:

Chleb pszenno-żytni na zakwasie

Użytkownik Pysznapiecze w dniu 20.02.2013 23:36 opublikował przepis:

Chleb pszenno-żytni na zakwasie

Mięciutki, sprężysty w środku, z delikatną, nie grubą, chrupiącą skórką. Domownicy stwierdzili, że nic nie smakuje lepiej jak pajda domowego chleba ze świeżym masłem!
Użytkownik Pysznapiecze w dniu 20.02.2013 23:27 skomentował:

Kokosanki

Użytkownik Pysznapiecze w dniu 15.02.2013 10:35 skomentował:

Kokosanki

Użytkownik Pysznapiecze w dniu 10.02.2013 23:28 opublikował przepis:

Ciasto "balowe"

Ciasto smakuje wyśmienicie, zwłaszcza drugiego dnia. Słone krakersy równoważą słodycz karmelu. Polecam nie tylko bale ;-)
Użytkownik Pysznapiecze w dniu 05.02.2013 10:17 skomentował:

Tort Dobosz

Użytkownik Pysznapiecze w dniu 04.02.2013 16:31 skomentował:

Tort Dobosz

Użytkownik Pysznapiecze w dniu 04.02.2013 16:30 skomentował:

Śląski kołocz z serem

Użytkownik Pysznapiecze w dniu 04.02.2013 16:29 skomentował:

Ciasto chałwowe

Użytkownik Pysznapiecze w dniu 04.02.2013 15:40 opublikował przepis:

Ciasto chałwowe

Bardzo lekkie, puszyste ciasto z dodatkiem chałwy w kremie.
Użytkownik Pysznapiecze w dniu 31.01.2013 14:28 opublikował przepis:

Szarpaniec - skubaniec

Odrywany chlebek cynamonowy jest słodkim, przepysznym, puszystym i prawdziwie aromatycznym wypiekiem.
Użytkownik Pysznapiecze w dniu 31.01.2013 13:53 opublikował przepis:

Kokosanki

Pyszne kokosanki, delikatne, z chrupiącą skórką i mięciutkim środkiem.
Użytkownik Pysznapiecze w dniu 29.01.2013 23:23 skomentował:

Śląski kołocz z serem

Użytkownik Pysznapiecze w dniu 28.01.2013 22:55 opublikował przepis:

Śląski kołocz z serem

Po prostu doskonały regionalny wypiek. Czasami siła tkwi w prostocie dlatego warto nie tylko testować nowości ale również sięgać po sprawdzone tradycyjne przepisy.
Użytkownik Pysznapiecze w dniu 21.01.2013 17:53 opublikował przepis:

Murzynek na winie

czerwone wino dodaje tej zwykłej (niezwykłej?) babce szczyptę uksusu.
Użytkownik Pysznapiecze w dniu 17.01.2013 11:55 opublikował przepis:

Tort Dobosz

Rzekomo jego oryginał pochodzi z Węgier. Mój tort to stary przepis z babcinego archiwum. Składa się z 16 bardzo cieniutkich orzechowo-miodowych placuszków przełożonych krem kawowym.
Użytkownik Pysznapiecze w dniu 17.01.2013 11:29 skomentował:

Bakaliowiec

Użytkownik Pysznapiecze w dniu 16.01.2013 13:23 opublikował przepis:

Bakaliowiec

Ten bakaliowiec to taki pleśniak bijący na głowę wszystkie te z użyciem świeżych owoców.
Użytkownik Pysznapiecze w dniu 16.01.2013 13:00 opublikował przepis:

Stollen

Stollen to tradycyjne ciasto z Drezna, zwykle przygotowywane na Boże Narodzenie. Wg. legend jego kształt/wygląd przypomina pieluszki narodzonego Dzieciątka.

To może cię zainteresować