Szarlotka z własnych jabłuszek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto kruche na stolnicy posiekacargaryne z maka,dodac cukier,zoltka,smietane,proszek,sol,sok z cytryny i zagniesc ciasto,podzielic na 2czesci wlozyc na 30 minut do lodowki,pozniej rozwalkowac ciasto na 2 blachy i upiec w temp.180 stopni,25 minut.Ostudzic,biszkopt bialka ubijamy z cukrem,dodajemy zoltka,proszek i mieszamy,nastepnie dajemy make delikatnie mieszamy i wylewamy na blache,piec 25 minut w temp.200 stopni.Ostudzic,masa jablkowa,jablka obrac,zetrzecna tarce,rozgrzac maslo w garnku,dodac jablka smazyc,az beda miekkie,na koniec dodac galaretkesucha,cynamon,wymieszac i smazyc 2 minutki.Lukier cukier utrzec z woda.Przelozenie placka
Ciasto kruche
Gorace jablka
Biszkopt
Gorace jablka
Ciasto kruche
Lukier rozsmarowac
Udekorowac wedlug uznania
Komentarze