szarlotka z własnych jabłuszek

0 (0 ocen)

  • 60 min

Rozplywa sie w ustach,ciasto uwielbia moja rodzinka a szczegolnie tatus

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto kruche
    25 dkg margaryny
    50 dkg maki
    3 zoltka
    Pol szklanki smietany
    1 lyzeczka proszku do pieczenia
    5 lyzek cukru pudru
    Sok z cytryny
    Szczypta soli
    Biszkopt
    9 jaj
    Szklanka cukru
    Cukier waniliowy
    1 szklanka maki pszennej
    Pol szklanki maki kartoflanej
    1 lyzeczka proszku do pieczenia
    Masa jablkowa
    2 kg jablek
    1 galaretka cytrynowa
    2 lyzki masla
    1 lyzeczka cynamonu
    Lukier
    Pol szklanki wody
    7 lyzek cukru pudru
    Ponadto
    Tluszcz do blach
    Bulka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szarlotka z własnych jabłuszek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-210w6ml 1. Ciasto kruche na stolnicy posiekacargaryne z maka,dodac cukier,zoltka,smietane,proszek,sol,sok z cytryny i zagniesc ciasto,podzielic na 2czesci wlozyc na 30 minut do lodowki,pozniej rozwalkowac ciasto na 2 blachy i upiec w temp.180 stopni,25 minut.Ostudzic,biszkopt bialka ubijamy z cukrem,dodajemy zoltka,proszek i mieszamy,nastepnie dajemy make delikatnie mieszamy i wylewamy na blache,piec 25 minut w temp.200 stopni.Ostudzic,masa jablkowa,jablka obrac,zetrzecna tarce,rozgrzac maslo w garnku,dodac jablka smazyc,az beda miekkie,na koniec dodac galaretkesucha,cynamon,wymieszac i smazyc 2 minutki.Lukier cukier utrzec z woda.Przelozenie placka
    Ciasto kruche
    Gorace jablka
    Biszkopt
    Gorace jablka
    Ciasto kruche
    Lukier rozsmarowac
    Udekorowac wedlug uznania
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować