1.Z podanych składników na ciasto zagnieść ciasto .
2.Blaszkę o średnicy 30 cm wysmarować margaryną i posypać bułka tartą.
3.Ciasto rozwałkować wyciąć większe koło niż średnica blaszki . Ciasto przełożyć do blaszki a nadmiar odciąć . Spód nakłuć widelcem.
4.Jabłka obrać , pokroić lub zetrzeć na tarce jarzynowej , przełożyć do garnka dodać cukier , cukier waniliowy , cynamon i skórkę z pomarańczy , chwilę podsmażyć aby jabłka zmiękły. N końcu dodać bułkę tartą i wymieszać .
5.Masę przełożyć na ciasto.
6.Z podanych składników na kruszonkę , zagnieść i posypać po jabłkach. Z resztki ciasta zrobić wałeczki i ułożyć na kruszonce w kratkę .
7.Piec w temp 180 st około 45 minut do suchego patyczka .
Porady
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem , można podawać z bitą śmietaną .
Komentarze