SZAŁWIA SMAŻONA w TEMPURZE

0 (0 ocen)

  • 20 min

Tak przygotowana szałwia traci swój intensywny smak, jest delikatna i chrupiąca. Musicie koniecznie wypróbować. Wspaniała przekąska !

  • 20 min

Składniki:

  • szałwia
    mąka pszenna
    woda gazowana lub piwo (bardzo zimne)
    sól
    olej do głebokiego smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Szałwia smażona w tempurze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście szałwi umyć pod bierzącą wodą i dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym.
  • 2. W misce wymieszać mąkę z wodą. Wodę dolewać powoli do uzyskania dość rzadkiego ciasta(troszkę rzadsze od ciasta naleśnikowego). Doda szczyptę soli.
  • 3. Maczać w cieście liście szałwi i smażyć na rozgrzanym głębokim oleju. Odsączyć na ręczniku papierowym i podawać gorące, posypane odrobiną soli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szałwia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować