Syrop stokrotkowy

0 (0 ocen)

Samo zdrowie :)

Składniki:

  • ok 600 kwiatów stokrotki
    3 szkl wrzątku
    1 cytryna
    1 szkl cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Syrop stokrotkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kwiaty wypłukać. Do wysokiego słoika wsypywać na przemian stokrotki, plastry cytryny i cukier, wszystko zalać wrzątkiem i zostawić na ok 12 godzin. Po tym czasie odcedzić i gotować ok 1 godziny. Przelać do słoiczków i pasteryzować ok 10 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować