Świderki słodko- kwaśne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy w większym garnku ok 25 minut , pod koniec gotowania dodajemy szczyptę soli oraz małą łyżeczkę oleju , wtedy makaron nam się nie sklei .
Pamiętajmy że wszystkie warzywa muszą być dokładnie umyte i wytarte z wody, najlepiej papierowym ręcznikiem .
Gdy makaron nam się gotuję kroimy paprykę na drobne kosteczki.. tak samo robimy z pomidorami cebulą i pieczarkami .
Rozgrzewamy patelnię na początku dodajemy cebulę i pieczarki . Gdy cebula będzie złocista a pieczarki brązowe dodajemy naszą paprykę i pomidory . Podsmażamy dokładnie wszystkie warzywa po 10 minutach dodajemy kukurydzę z dodatkiem soku który został w puszce. Nasz farsz robi się troszkę wodnisty . Pod koniec smażenia dodajemy szczyptę czosnku w proszku i przyprawę do pizzy tak dla zapachu .
Na oddzielnej patelni smażymy nasze mięso wieprzowe ok 15 minut , Patelnia musi być głęboka bo będziemy dodawać sosy . Mięso mieszamy z sosem słodko-kwaśnym .
Odlewamy wodę z makaronu przez sito ,Do makaronu dodajemy nasz farsz ,oraz mięso z sosem .Wszystko mieszamy i gotowe . Smacznego .
Porady
Pieczarki można zastąpić grzybami również będzie smakować fantastycznie .
Polecam również na koniec spryskać danie cytryną jeśli komuś jest za słodko ;)
Komentarze