Surówka z wiosennymi kwiatami, truskawkami i serem blue

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolorowa, apetyczna surówka - idealna jako samodzielna przekąska.
Połączyłam sałatę, słodkie truskawki, miód i przyprawę do piernika z serem blue - efekt smakowy zaskoczył wszystkich...po prostu pycha! Całości dopełniły jadalne kwiaty, które przede wszystkim podniosły walory estetyczne surówki :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 -4 garści miksu sałat,
    6 - 7 sztuk dojrzałych truskawek,
    100 g sera blue,
    po 1 garści kwiatów jadalnych z rodzaju: stokrotka, bratek i pierwiosnek,
    4 - 5 łyżek płynnego naturalnego miodu,
    1 łyżeczka przyprawy do piernika
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Ser

Surówka z wiosennymi kwiatami, truskawkami i serem blue - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Świeżo zerwane kwiaty oczyścić. Ze stokrotek oberwać płatki, kwiatki pierwiosnka wyrwać z kielicha, bratki pozostawić całe.
    Sałatę i truskawki opłukać i osuszyć. Z truskawek oberwać szypułki, owoce podzielić na ćwiartki.
    Ser pokroić w drobną kostkę.
    W kubeczku wymieszać miód z przyprawą do piernika.
    W miseczkach ułożyć sałatę, ser i truskawki - całość posypać kwiatami i polać miodem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki Kwiaty jadalne Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować