Soczyste, klasyczne mięso z kurczaka w nowej odsłonie zapieczone pod kołderką z pieczarek oraz sera żółtego całość dodaje smaku musztarda oraz kwiaty jadalne szczypiorku. Idealne danie na rodzinny i syty obiad w gronie najbliższych.
30 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
filet z kurczaka
3 pieczarki
2 plastry sera żółtego
2 łyżki musztardy
kwiaty szczypiorku
pieprz
sól
Filet zapiekany z pieczarkami serem i kwiatami szczypiorku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta myjemy i rozcinamy wzdłuż na dwie części. Lekko rozbijamy tłuczkiem i obsmażamy na patelni z obu stron. Przewracamy mięso na drugą stronę i smarujemy musztardą. Posypujemy pieprzem i solą. Smażymy na małym ogniu pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.
2.Pieczarki ścieramy na tarce i układamy na mięsie, nakładamy po plastrze sera żółtego, przykrywamy mięso pokrywką i dusimy na małym ogniu aż ser się roztopi i mięso dojdzie.
3.Na talerzu układamy plastry mięsa i posypujemy kwiatami szczypiorku.
Komentarze