Surówka z selera naciowego

4.5 (198 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo zdrowa, smaczna, chrupiąca surówka z selera naciowego, idealnie nadająca się do wielu dań.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kapusta pekińska 1 szt.
    gałązki selera naciowego 3-4
    ogórek zielony 1 długi
    szczypiorek
    mała puszka kukurydzy
    ocet winny lub sok z cytryny
    olej rzepakowy
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z selera naciowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mikstura ziołowa z oleju rzepakowego: Olej mieszamy z octem i pieprzem w stosunku 4 łyżki oleju - 1 łyżka octu - 1/4 łyżeczki pieprzu, w zależności jaką dużą mamy kapustę. Kapustę szatkujemy, ogórka obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, seler naciowy w 2 mm paseczki, szczypiorek kroimy drobno i solimy. Dodajemy kukurydzę i wszystko mieszamy - zalewamy miksturą z oleju, octu i pieprzu. Odstawiamy na 30-40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować