Surówka z pekinki z kiszonym ogórkiem

5 (154 ocen)

  • 20 min

Szybka i smaczna.

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 średniej główki kapusty pekińskiej
    5 średnich ogórków kiszonych
    1 średnia czerwona cebula
    2 łyżki oleju
    1,5 płaskiej łyżeczki cukru
    świeżo zmielony pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Surówka z pekinki z kiszonym ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połówkę pekinki kroimy wzdłuż na połowy, a następnie w paseczki. Ogórki szatkujemy (lub kroimy) w słupki, a cebulę w ćwierćplasterki.
  • 2. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy cukier i olej, przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut, aby smaki się połączyły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kapusta pekińska Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować