Surówka obiadowa z pora z ogórkiem kiszonym

4.44 (173 ocen)

Surówka do drugiego dania to dla mnie obowiązek. Obiad bez surówki to nie obiad. Najbardziej lubię te z pora. Pasują i do mięsa duszonego , pieczonego bądź smażonego, oraz pasuje także do dań rybnych. Dziś surówka z pora z ogórkiem kiszonym, marchwią i jabłkiem

Składniki:

  • ok 10-15 cm kawałek pora

    1 średnia marchew

    4 średnie ogórki kiszone

    1/2 małego jabłka

    sól pieprz do smaku

    2 szczypty cukru

    1 łyżeczka soku z cytryny

    1 płaska łyżka majonezu

    1-2 łyżki jogurtu greckiego
Wystaw ocenę:

4.44 (173 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka obiadowa z pora z ogórkiem kiszonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew obierz, umyj i osusz. Zetrzyj na tarce o średnich oczkach
    Pora umyj osusz. Pokrój w cienkie pół plasterki
    Ogórki kiszone pokrój w kostkę.
    Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach
    Do miski dodaj warzywa i jabłko . Polej sokiem z cytryny , dodaj cukru. Dodaj majonez i jogurt wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować