Surówka z młodej kapusty

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Przepraszam za typowo robocze zdjęcie, ale surówka była tak pyszna, że nie dotrwała do wyłożenia w pięknej salaterce.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 młoda kapusta
    1 czerwona cebula
    2 młode marchewki
    1 jabłko
    sok z połowy cytryny
    5 łyżek jogurtu naturalnego
    3 łyżki majonezu
    20g octu jabłkowego
    2 łyżeczki musztardy francuskiej
    1 łyżeczka musztardy dijon
    2 łyżeczki płynnego miodu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno szatkujemy, cebulę kroimy w piórka, młode marchewki i jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Składniki mieszamy wraz z sokiem z połowy cytryny, odstawiamy na bok. Jogurt, majonez, musztardy i miód łączymy z solą i pieprzem, dokładnie mieszamy, by powstał jednolity sos. Mieszamy go z warzywami tuż przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta Marchewka Jogurt naturalny

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować