Surówka z młodej kapustki

5 (7 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób

W takim czasie kiedy kapustka jest młoda, koniecznie muszę zrobić z niej surówkę lubianą przez wszystkich :)

  • 10 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1/2 główki młodej kapustki
    1 mniejsza kalarepa
    1 mniejsza młoda cebula
    1/2 dojrzałego awokado
    kilka rzodkiewek, garść szczypioru
    łyżka soku z cytryny
    łyżka dobrego oleju
    sól, pieprz mielony, łyżeczka cukru lub miodu
Wystaw ocenę:

5 (7 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z młodej kapustki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustkę posiekać, lekko posolić i powygniatać.
    Kalarepę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w piórka, szczypior i rzodkiewkę posiekać.
    Awokado pokroić w kostkę.
    Wszystko wymieszać, doprawić do smaku skrapiając sokiem z cytryny i olejem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować