Surówka z marchewki z kalarepą i oliwkami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Zimowa, zdrowa i smaczna surówka na bazie marchewki z dodatkiem kalarepy i oliwek a także pomidorów, jogurtu i przypraw.

  • 15 min

Składniki:

  • •2 marchewki
    •kalarepa
    •100 g oliwek
    •2 lyżki passaty pomidorowej
    •1 łyzka oleju z orzechów laskowych
    •2 łyzki jogurtu naturalnego
    •szczypta kurkumy
    •szczypta soli i pieprzu
    •łyżeczka suszonej natki pietruszki
    •szczypta czosnku suszonego mielonego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z marchewki z kalarepą i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach.

    Kalarepę obieramy, myjemy i kroimy najpierw w plastry a te w kosteczkę.

    Oliwki odsączamy z zalewy i kroimy w plastry. Warzywa mieszamy ze sobą.

    Dodajemy pomidory, jogurt, olej a także zioła i przyprawy. Mieszamy wszystko dokładnie, doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować