Surówka z marchewki i jabłka

5 (160 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ulubiona jesienna surówka z marchewki i jabłek z własnego przydomowego ogrodu.

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg marchewki
    3 jabłka - szara reneta
    2 łyżki miodu
    2 łyżki oleju rzepakowego
    2 łyżki octu jabłkowego
    szczypta soli morskiej
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z marchewki i jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surówka 1. Obrane marchewki i jabłka ścieramy na drobnym oczku, użyłam robota kuchennego.

    Mieszamy z olejem, miodem, octem i solą. Podajemy przybrane kwiatem nasturcji. Podajemy jako dodatek do dania głównego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować