Surówka z marchewką, porem i jabłkiem

5 (2 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Szybka i smaczna surówka z marchewką, porem, jabłkiem z dodatkiem rodzynek i orzechów włoskich. Idealna do grilla, dań mięsnych i rybnych.

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 3 marchewki
    2 jabłka
    1 por( biała część)
    2 łyżki rodzynek
    2 łyżki orzechów włoskich

    Dodatkowo
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    2 łyżki majonezu
    Świeżo zmielony pieprz
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z marchewką, porem i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy pokrój drobniej upraż na suchej patelni.
    Rodzynki zalej wrzątkiem na 15 minut, następnie odsącz i odciśnij z nadmiaru wody.
    Pora pokrój w pół plasterki. Marchewki i jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach . Warzywa wymieszaj.
  • 2. Do warzyw dodaj śmietanę, majonez, rodzynki i orzechy. Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Przed podaniem schłodzić w lodówce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Lunch Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować