Surówka z kiszonej kapusty

  • wyświetlono: 945 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 1

Klasyka polskich surówek obiadowych - kiszona kapusta, która doskonale łączy się z daniami mięsnymi, poprawia trawienie i świetnie smakuje :)

Kasia Futka
  • 15min

Składniki

- 250 g kiszonej kapusty
- 1 marchewka
- 1 jabłko
- 1 mała cebula
- mały pęczek koperku
- pieprz czarny
- 2 łyżki dobrej jakości oleju rzepakowego

Sposób przygotowania przepisu:

Surówka z kiszonej kapusty

  • 1. Kapustę kiszoną odsączyć z nadmiaru soku i posiekać. Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulkę pokroić w małą kostkę, a koperek posiekać. Do pokrojonych składników dodać olej rzepakowy, doprawić świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać i gotowe!

    Życzę smacznego! :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzudania_dla_urodysurówka z kiszonej kapusty

Komentarze

Podobne przepisy

s

Dodane przez: sylwin03

Surówka z kapusty kiszonej

Surówka z kapusty kiszonej

Wybuchowa surówka z kiszonej kapusty

Dodane przez: Goszka

Wybuchowa surówka z kiszonej kapusty

Polecam Wam dzisiaj bardzo innowacyjną...

image-2aetsyn

Dodane przez: kamelajda

Surówka z kiszonej kapusty

Surówka idealna do ryby i kurczaka...

surówka z kapusty kiszonej z majonezem

Dodane przez: monikaT83

Surówka z kiszonej kapusty z dodatkiem majonezu

Pierwszy raz dodałam majonez do...

Surówka z kiszonej kapusty.

Dodane przez: akilegna

Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty jest...

Surówka z kiszonej kapusty

Dodane przez: Ciocia Ela

Surówka z kiszonej kapusty

Kapusta kiszona jest bogatym źródłem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE