Surówka z kiszonej kapusty

5 (183 ocen)

  • 15 min

Klasyka polskich surówek obiadowych - kiszona kapusta, która doskonale łączy się z daniami mięsnymi, poprawia trawienie i świetnie smakuje :)

  • 15 min

Składniki:

  • - 250 g kiszonej kapusty
    - 1 marchewka
    - 1 jabłko
    - 1 mała cebula
    - mały pęczek koperku
    - pieprz czarny
    - 2 łyżki dobrej jakości oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kiszoną odsączyć z nadmiaru soku i posiekać. Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulkę pokroić w małą kostkę, a koperek posiekać. Do pokrojonych składników dodać olej rzepakowy, doprawić świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać i gotowe!

    Życzę smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować