Surówka z kapusty w sosie majonezowym

4.5 (175 ocen)

  • 20 min

Tę surówkę mama mnie nauczyła robić. Często grillujemy a surówka ta doskonale nadaje się na przystawkę do grilla.

  • 20 min

Składniki:

  • - 1/2 kg kapusty włoskiej
    - 1 jabłko
    - 2 ząbki czosnku
    - 1 marchew
    - nać pietruszki
    - 1 łyżka musztardy
    - 2 łyżki majonezu
    - kwasek cytrynowy
    - cukier
    - pieprz
    - sól
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty w sosie majonezowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy (oprószamy solą), marchewkę ścieramy na tarce na małych oczkach i odstawiamy na 10 minut do lodówki. Następnie dodajemy starte na dużych oczkach jabłko (skrapiamy je delikatnie kwaskiem cytrynowym), rozdrobniony na miazgę czosnek, musztardę i majonez. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku cukrem, solą i pieprzem. Na końcu wsypujemy pokrojoną na drobno natkę pietruszki i wszystko jeszcze raz dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować