Surówka z kapusty w sosie musztardowym

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Surówka z dodatkiem dipu musztardowego jest bardzo aromatyczna i smaczna. Najlepiej smakuje z młodą kapustą, któa jest soczysta i chrupiąca.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/4 część małej kapusty,
    1 marchew,
    1 pomidor malinowy,
    1 średni górek,
    pęczek natki pietruszki.

    sos
    1 łyżka majonezu,
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka musztardy zwykłej
    1 łyżeczka musztardy francuskiej z gorczycą,
    1 łyżka płynnego miodu,
    2 łyżeczki soku z cytryny.
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dip

Surówka z kapusty w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Kapustę i pietruszkę siekamy na kawałki, marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pomidora kroimy w kostkę, a obranego ogórka w półplasterki. Wszystko wkładamy do miski .
    Sos:
    wszystkie składniki wkładamy do pojemnika i energicznie mieszamy ,aż dokładne wszystkie składniki się połączą w kremową konsystencję.
    Sos dodajemy do warzyw i całość mieszamy. Można doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Młoda kapusta Musztarda Ogórek Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować