Mus do szarlotki

4.5 (144 ocen)

  • 10 min

Przepis dostałam od cioci, która mieszka w Niemczech. Powiedziała, że niemieckie jabłka się do tego jedynie nadają. Nieprawda! Zrobiłam z polskich jabłek wg cioci przepisu. Wyszedł znakomicie!

  • 10 min

Składniki:

  • - 20 jabłek zielonych (kwaśnych)
    - 20 jabłek czerwonych (słodkich)
    - 2 szklanki cukru
    - 1/4 szklanki wody
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Mus do szarlotki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mus do szarlotki 1. Oczyścić jabłka, obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka. Zasypać cukrem. Wlać 1/4 szklanki wody. Postawić garnek na małym ogniu i gotować (co jakiś czas przemieszać) 60 minut. Następnie po ostygnięciu jeszcze raz podgotować ok 20 minut. Nałożyć w słoiczki. Słoiczki gotować 10 minut od zagotowania.

Porady

Mus można wykorzystać do obiadku jako RYŻ Z JABŁKIEM, albo na gofry. Może nam także zastąpić dżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować