Surówka z kapusty pekińskiej z sosem jogurtowo-majonezowym

4.96 (159 ocen)

  • 10 min

Surówka z kapusty pekińskiej na bazie sosu jogurtowo-majonezowego to propozycja jako dodatek do pieczonych mięs.

  • 10 min

Składniki:

  • 1/2 kapusty pekińskiej
    1 mała puszka kukurydzy
    2 pomidory malinowe
    1 długi ogórek
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 cebuli
    1 sos koperkowo-ziołowy
    2 łyżki jogurtu greckiego
    1 łyżka majonezu
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.96 (159 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem jogurtowo-majonezowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy, kapustę pekińską szatkujemy drobno , pomidora, ogórka i paprykę kroimy w kostkę , kukurydzę osączamy z zalewy mieszamy wszytko razem w misce. Sos: Majonez łączymy z jogurtem wsypujemy sos koperkowo-ziołowy doprawiamy do smaku solą i pieprzem , polewamy sałatkę mieszamy przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Papryka Pomidor Ogórek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować