sos czosnkowy:
jogurt naturalny 3 łyżki,
majonez 3 łyżki,
czosnek 2 ząbki,
sól i pieprz do smaku,
zioła prowansalskie 1/4 łyżeczki,
sok z cytryny do smaku,
Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę pekińską dokładnie myjemy, następnie drobno siekamy. Pomidory kroimy w cząstki i układamy na posiekanej kapuście. Cebulkę obieramy i drobno kroimy. Do surówki dodajemy odcedzoną kukurydzę oraz posiekaną natkę pietruszki.
Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, zioła prowansalskie oraz sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Gotowym sosem polewamy warzywa. Surówkę podajemy jako dodatek do drugiego dania.
Komentarze