Surówka z kapusty pekińskiej

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Kolorowa i bardzo smaczna surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, pomidorów, cebulki i pietruszki, a to wszystko skąpane w sosie czosnkowym.

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • kapusta pekińska 1/4 szt,
    kukurydza konserwowa 1/4 puszki,
    pomidor 2 szt,
    czerwona cebula pół szt,
    natka pietruszki posiekana 3 łyżki,

    sos czosnkowy:
    jogurt naturalny 3 łyżki,
    majonez 3 łyżki,
    czosnek 2 ząbki,
    sól i pieprz do smaku,
    zioła prowansalskie 1/4 łyżeczki,
    sok z cytryny do smaku,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Sosy

Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską dokładnie myjemy, następnie drobno siekamy. Pomidory kroimy w cząstki i układamy na posiekanej kapuście. Cebulkę obieramy i drobno kroimy. Do surówki dodajemy odcedzoną kukurydzę oraz posiekaną natkę pietruszki.
    Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, zioła prowansalskie oraz sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Gotowym sosem polewamy warzywa. Surówkę podajemy jako dodatek do drugiego dania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Warzywa Kapusta pekińska Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować