surówka z kapusty pekińskiej po chińsku

4.47 (167 ocen)

  • 15 min

Pasuje do dań w azjatyckim klimacie.

  • 15 min

Składniki:

  • 0,5 średniej kapusty pekińskiej
    1 strąk czerwonej papryki
    6 - 8 pomidorków koktajlowych lub 3 standardowe
    1 - 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
    2 łyżki oliwy
    szczypta imbiru
    1,5 łyżeczki ziaren sezamu
    1 pęczek koperku, szczypiorku lub zielonej pietruszki
Wystaw ocenę:

4.47 (167 ocen)

Zobacz również:

Surówki Sosy

Surówka z kapusty pekińskiej po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oliwę wymieszać z sosem sojowym, imbirem.
    Zielone części liści kapusty poszatkować drobno.
    Zieleninę posiekać.
    Paprykę pokroić na paseczki, pomidory koktajlowe w ćwiartki.
    Warzywa wymieszać z zieleniną, sosem, posypać sezamem, wymieszać ponownie.

Porady

Ziarenka sezamu można wcześniej rozgnieść w moździerzu lub podprażyć na suchej patelni.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować