Surówka z kalafiora i orzechów

4.49 (145 ocen)

  • 15 min

Jest to chrupiąca surówka z kalafiora i orzechów, niezwykle aromatyczna i zaskakująca smakiem. Z wyglądu przypomina surówkę z selera, ale po pierwszym kęsie nie ma wątpliwości, że to kalafior. Szczególnie polecana dla miłośników surowego kalafiora.

  • 15 min

Składniki:

  • • 1 mały kalafior
    • garść orzechów włoskich lub pekanów
    • pęczek natki pietruszki
    • 3 łyżki majonezu
    • sok z 1/2 cytryny
    • sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (145 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kalafiora i orzechów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Kalafior podzielić na różyczki i zetrzeć je na tarce o dużych oczkach.
    • Orzechy posiekać, kilka odłożyć do dekoracji.
    • Połączyć kalafior z orzechami i posiekaną natką pietruszki.
    • Doprawić solą, pieprzem, wymieszać z majonezem i sokiem z cytryny.

Porady

Do sałatki można dodać również rodzynki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować