Surówka z jarmużem

4.83 (6 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Chrupiąca surówka z jarmużem, świeżym ogórkiem, słodkimi pomidorami, to świetny dodatek do każdego posiłku.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1-2 garście drobno posiekanego jarmużu

    1 garść ulubionych kiełków, u mnie rzeżucha

    1 ogórek szklarniowy

    6 pomidorów koktajlowych

    1 cebula szalotka

    2 łyżki oliwy

    2 łyżki octu jabłkowego z tymiankiem i cytryną

    1 łyżeczka miodu

    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.83 (6 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki

Surówka z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i osuszamy, ogórka obieramy ze skórki.

    W misce mieszamy oliwę z octem i miodem. Dodajemy jarmuż, mieszamy z sosem i odstawiamy na 15 minut.

    Pomidory i ogórka kroimy wg. upodobania. Cebulę drobno siekamy. Dodajemy do miski z jarmużem. Mieszamy, doprawiamy do smaku. Całość posypujemy po wierzchu kiełkami.
    Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować