Chrupiąca i bardzo soczysta surówka z czerwonej kapusty, mango i miechunki peruwiańskiej(jagody inkaskiej). Taka surówka pasuje jako dodatek wielu dań z ryb, drobiu oraz mięs.
10 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1/2 czerwonej kapusty
mango
100 g miechunek
koperek
szczypiorek
sól morska
pieprz kolorowy
sok z cytryny
olej o neutralnym smaku i zapachu
Surówka z czerwonej kapusty, mango i miechunki peruwiańskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę cienko szatkujemy. Solimy, pieprzymy, skrapiamy olejem oraz sokiem cytrynowym. Mieszamy. Do kapusty dodajemy pokrojone na pół miechunki, mango pokrojone w cienkie paski. Posypujemy koperkiem i szczypiorkiem. Delikatnie mieszamy. Surówka jest świetnym uzupełnieniem drugiego dania. Idealnie komponuje się z daniami z grilla.
Komentarze