Surówka z czerwonej kapusty, mango i miechunki peruwiańskiej

5 (4 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Chrupiąca i bardzo soczysta surówka z czerwonej kapusty, mango i miechunki peruwiańskiej(jagody inkaskiej). Taka surówka pasuje jako dodatek wielu dań z ryb, drobiu oraz mięs.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 czerwonej kapusty
    mango
    100 g miechunek
    koperek
    szczypiorek
    sól morska
    pieprz kolorowy
    sok z cytryny
    olej o neutralnym smaku i zapachu
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czerwonej kapusty, mango i miechunki peruwiańskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę cienko szatkujemy. Solimy, pieprzymy, skrapiamy olejem oraz sokiem cytrynowym. Mieszamy. Do kapusty dodajemy pokrojone na pół miechunki, mango pokrojone w cienkie paski. Posypujemy koperkiem i szczypiorkiem. Delikatnie mieszamy. Surówka jest świetnym uzupełnieniem drugiego dania. Idealnie komponuje się z daniami z grilla.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta Mango Miechunka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować