Surówka z kiszonej czerwonej kapusty

  • wyświetlono: 176 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Obdarowani swojskimi specjałami i owocami oraz warzywami bez zbędnych ulepszaczy, polecamy owo cudo. Nie tylko jako dodatek do obiadu. Sama smakuje wybornie.

DSC_1166
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

250 g czerwonej kapusty kiszonej

2 papierówki

2 szalotki

100 ml oleju rzepakowego

1 łyżka miodu

sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Surówka z kiszonej czerwonej kapusty

  • 1. Odciśniętą z zalewy kapustę kroimy na kawałki wg własnego upodobania.



    Szalotki siekamy.



    Papierówki ścieramy na tarce do jarzyn (wraz ze skórką).



    Wszystkie składniki łączymy z olejem i miodem.



    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.



    Schładzamy przed podaniem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kapusta kiszonadodatki do obiadukiszenie

Komentarze

Podobne przepisy

Surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: benka

Surówka z czerwonej kapusty

Czerwona kapusta z porem i rodzynkami.

Surówka z kiszonej kapusty

Dodane przez: Goszka

Surówka z kiszonej kapusty

Najszybsza surówka z kiszonej kapusty,...

Surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: Klaudia0318

Surówka z czerwonej kapusty

Uwielbiam surówki z kapusty.

Surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: joanna30

Surówka z czerwonej kapusty

Samo zdrowie. Dodatek chrzanu nadaje...

z czerwonej kapusty

Dodane przez: Martyna1991

Surówka z czerwonej kapusty z marchewką i...

Jedna z moich ulubionych surówek....

image-1ocr89p

Dodane przez: JulkaTomeczek

Surówka z czerwonej kapusty

Uwielbiam świeże surówki do obiadu

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE