Surówka z czerwonej kapusty

  • wyświetlono: 3150 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Surówka która pasuje do wszystkich rodzajów mięsa oraz ryb.

Kościelec 212
  • 40min

Składniki

1/2 główki średniej czerwonej kapusty
2 jabłka
1 cebula
4 płaskie łyżeczki soli
8 płaskich łyżeczek cukru
8 łyżek oleju
5 łyżek octu winnego - 3 jeżeli dodajemy ocet spirytusowy

Sposób przygotowania przepisu:

Surówka z czerwonej kapusty

  • Szatkujemy kapustę .1. Szatkujemy kapustę . Ja używam kuchennej mandoliny która bardzo ułatwia szatkowanie kapusty . Zalewamy ja wrzątkiem i dodajemy 2 łyżeczki soli . Odstawiamy na 15 minut po czym odcedzamy i studzimy na durszlaku .
  • Dodajemy jabłka i cebulę .2. Cebulkę kroimy w drobną kostkę i razem z obranymi i pokrojonymi w kosteczkę jabłkami dodajemy do wystudzonej kapusty.
  • Doprawiamy i wstawiamy do lodówki.3. Doprawiamy 2 płaskimi łyżeczkami soli , cukrem ,olejem i octem. Mieszamy i wstawiamy do lodówki najlepiej na 12 godzin .Po tym czasie można doprawić według własnego smaku .Surówka powinna mieć słodko-kwaśny smak.

Porady

Surówka im dłużej leży w lodówce ,tym jest lepsza .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzusezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

Surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: Bellapi

Surówka z czerwonej kapusty

Uwielbiamy świeże surówki. Ta szczególnie...

Surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: Futka

Surówka z czerwonej kapusty

Propozycja na smakowitą i soczystą...

surowka z czerwonej kapusty

Dodane przez: lucyna19

Surówka z czerwonej kapusty

Bardzo wartosciowa surówka.

SURÓWKA Z CZERWONEJ  KAPUSTY

Dodane przez: karolina895

Surówka z czerwonej kapusty

Prosta szybka i chrupiąca surówka.

surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: mallaa05

surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

Bardzo smaczny dodatek do II dania.

image-0efl79w

Dodane przez: paolineczka

Surówka z czerwonej kapusty

Taką surówkę zawsze przygotowywała...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE