SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem czerwonej papryki, cebuli oraz jabłka to idealny dodatek do dań obiadowych.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół główki czerwonej kapusty,
    1 duża marchewka,
    1 czerwona cebula,
    1 czerwona duża papryka,
    1 jabłko,
    2 łyżki majonezu,
    2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego,
    sól i pieprz do smaku,
    łyżeczka pieprzu ziołowego,
    ząbek czosnku,
    przyprawa suszone pomidory z bazylią i czosnkiem.
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czerwoną kapustę ścieramy na tarce o dużych oczkach, możemy również pokroić nożem.

    Jabłko i czerwoną cebulę obieramy. Z jabłka i papryki pozbywamy się gniazd nasiennych.

    Wszystkie warzywa i jabłko kroimy w drobną kostkę.

    Dodajemy do czerwonej kapusty i dokładnie mieszamy.

    Majonez, jogurt naturalny i wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, dodajemy do sosu i mieszamy.

    Warzywa łączymy z sosem, dokładnie mieszamy.

    Surówka gotowa. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować