Surówka z czarnej rzepy, marchewki i selera

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosta i szybka w wykonaniu surówka z warzyw korzeniowych. Doskonała propozycja na „witaminowy” dodatek do obiadu.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g obranej czarnej rzepy
    250 g obranej marchewki
    100 g obranego selera korzeniowego
    2 obrane ząbki czosnku
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżeczka przyprawy curry w proszku
    1 łyżeczka mielonych owoców kolendry
    ½ łyżeczki cynamonu mielonego
    sól do smaku
    cukier do smaku
    pieprz cayenne do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czarnej rzepy, marchewki i selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z czarnej rzepy, marchewki i selera 1. Warzywa korzeniowe zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej i przełożyć do miski. Dodać posiekany czosnek, wsypać natkę pietruszki, curry, owoce kolendry oraz cynamon. Następnie wlać sok z cytryny i całość dokładnie wymieszać. Dołożyć majonez i ponownie wymieszać. Na końcu surówkę doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem cayenne.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować