Surówka obiadowa z młodej kapusty

4.5 (141 ocen)

Smaczna wiosenno-letnia surówka do obiadu z młodej kapusty.

Składniki:

  • pół główki młodej kapusty
    2 marchewki
    1 pomidor
    1 ogórek zielony
    pęczek natki pietruszki
    1 łyżka cukru
    1 sos Włoski sałatkowy
    3łyżei oleju
    3 łyżki wody
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Sosy Dodatki

Surówka obiadowa z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surówka z młodej kapusty 1. Kapustę szatkujemy, marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pomidora i ogórka kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do kapusty. Na koniec siekamy natkę pietruszki. Dadaj cukier.
    Sos rozpuszczamy z olejem i wodą, polewam surówkę i całość dokładnie mieszam.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować