bardzo łatwa do przygotowania surówka jesienno - zimowa. Zdrowa porcja warzyw nie tylko do obiadu, ale do każdej kanapki.
Składniki:
2 marchwie
2 liście kapusty pekińskiej
10 dag brukselki
kilka liście świezej bazylii
łyzka majonezu
3 łyzki jogurtu
sól himalajska
pieprz
łyżka oleju z orzechów włoskich bio
Surówka karotkowa z brukselką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brukselke oczyścić z zewnętrznych liści i ugotowac w osolonym wrzatku, odcedzić i pokroic w połówki. Marchew obrac, umyc i zetrzec natarce jarzynowej o duzych oczkach. Kapustę pekińska poszatkować. Liście bazyli porwać. Warzywa wymieszać z majonezem, jogurtem i olejem z orzechów włoskich. Doprawic do smaku sola i pieprzem.
Komentarze