Surówka karotkowa z brukselką

4.5 (146 ocen)

bardzo łatwa do przygotowania surówka jesienno - zimowa. Zdrowa porcja warzyw nie tylko do obiadu, ale do każdej kanapki.

Składniki:


  • 2 marchwie
    2 liście kapusty pekińskiej
    10 dag brukselki
    kilka liście świezej bazylii
    łyzka majonezu
    3 łyzki jogurtu
    sól himalajska
    pieprz
    łyżka oleju z orzechów włoskich bio

Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka karotkowa z brukselką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselke oczyścić z zewnętrznych liści i ugotowac w osolonym wrzatku, odcedzić i pokroic w połówki. Marchew obrac, umyc i zetrzec natarce jarzynowej o duzych oczkach. Kapustę pekińska poszatkować. Liście bazyli porwać. Warzywa wymieszać z majonezem, jogurtem i olejem z orzechów włoskich. Doprawic do smaku sola i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.48 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie
zapiekanka

To może cię zainteresować