SUFLAK

4.47 (145 ocen)

  • 45 min

SUFLAK - To jest wariacja na temat popularnych greckich suflaków

  • 45 min

Składniki:

  • CIASTO:
    2 SZKL MĄKI
    3/4 SZKL MLEKA
    5 DAG DROŻDŻY
    2 ŁYŻKI OLEJU
    SZCZYPTA SOLI

    FARSZ:
    40 DAG MIĘSA MIELONEGO
    1 CEBULA
    1ZĄBEK CZOSNKU
    SÓL
    PIEPRZ


    SURÓWKA:

    1 MAŁA KAPUSTY PEKIŃSKIEJ
    1 PAPRYKA CZERWONA
    1 POMIDOR
    2 OGÓRKI KISZONE
    1 KUKURYDZA
    1 CEBULA
    SÓL
    PIEPRZ


    SOS CZOSNKOWO-OGÓRKOWY:

    4 ŁYŻKI JOGURTU GRECKIEGO
    2 ŁYŻKI ŚMIETANY
    2 ŁYŻKI MAJONEZU
    4 ZĄBKI CZOSNKU
    1 OGÓREK ZIELONY
    SÓL
    PIEPRZ
    KOPEREK SUSZONY
Wystaw ocenę:

4.47 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Suflak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. DO MISKI WRZUCIĆ POKRUSZONE DROŻDŻE, PRZESIAĆ PÓŁ SZKLANKI MĄKI , ZALAĆ CIEPŁYM MLEKIEM I WYMIESZAĆ. CIASTO ODSTAWIĆ POD PRZYKRYCIEM W CIEPŁYM MIEJSCU DO WYROŚNIĘCIA, RESZTĘ SKŁADNIKÓW DODAĆ I WYROBIĆ CIASTO. PODZIELIĆ NA CZTERY PORCJE ROZWAŁKOWAĆ NA OKRĄGŁE PLACKI. ODSTAWIĆ NA 30 MINUT, UPIEC PLACKI NA ROZGRZANEJ PATELNI Z ODROBINĄ OLEJU.


    2. MIĘSO PODSMAŻAMY Z POSIEKANĄ CEBULKĄ, CZOSNKIEM DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM.

    3. WSZYSTKIE WARZYWA POKROIĆ W KOSTKĘ DODAĆ PRZYPRAWY I WYMIESZAĆ.

    4. DO NACZYNIA WLEJ JOGURT GRECKI I, DODAJ ŚMIETANĘ I MAJONEZ, NASTĘPNIE DODAJ 4 ZĄBKI CZOSNKU PRZECIŚNIĘTEGO PRZEZ PRASKĘ , ZETRZEĆ OGÓREK NA TARTCE O GRUBYCH OCZKACH , WYMIESZAJ I DOPRAWIĆ DO SMAKU SOLĄ I PIEPRZEM.

    5. MIĘSO PODSMAŻONE WYKŁADAMY NA PLACEK DROŻDŻOWY, NASTĘPNIE SURÓWKĘ I WSZYSTKO ZALEWAMY SOSEM CZOSNKOWO -OGÓRKOWYM .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.19 (412 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem

To może cię zainteresować