1.1. DO MISKI WRZUCIĆ POKRUSZONE DROŻDŻE, PRZESIAĆ PÓŁ SZKLANKI MĄKI , ZALAĆ CIEPŁYM MLEKIEM I WYMIESZAĆ. CIASTO ODSTAWIĆ POD PRZYKRYCIEM W CIEPŁYM MIEJSCU DO WYROŚNIĘCIA, RESZTĘ SKŁADNIKÓW DODAĆ I WYROBIĆ CIASTO. PODZIELIĆ NA CZTERY PORCJE ROZWAŁKOWAĆ NA OKRĄGŁE PLACKI. ODSTAWIĆ NA 30 MINUT, UPIEC PLACKI NA ROZGRZANEJ PATELNI Z ODROBINĄ OLEJU.
2. MIĘSO PODSMAŻAMY Z POSIEKANĄ CEBULKĄ, CZOSNKIEM DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM.
3. WSZYSTKIE WARZYWA POKROIĆ W KOSTKĘ DODAĆ PRZYPRAWY I WYMIESZAĆ.
4. DO NACZYNIA WLEJ JOGURT GRECKI I, DODAJ ŚMIETANĘ I MAJONEZ, NASTĘPNIE DODAJ 4 ZĄBKI CZOSNKU PRZECIŚNIĘTEGO PRZEZ PRASKĘ , ZETRZEĆ OGÓREK NA TARTCE O GRUBYCH OCZKACH , WYMIESZAJ I DOPRAWIĆ DO SMAKU SOLĄ I PIEPRZEM.
5. MIĘSO PODSMAŻONE WYKŁADAMY NA PLACEK DROŻDŻOWY, NASTĘPNIE SURÓWKĘ I WSZYSTKO ZALEWAMY SOSEM CZOSNKOWO -OGÓRKOWYM .
Komentarze