Strogonow

4.5 (177 ocen)

Polecam osobom, które lubią rozgrzewające dania ;)

Składniki:

  • 1 podwójna pierś kurczaka
    2 marchewki
    1 pietruszka
    3 papryki nieduże
    groszek konserwowy
    1 cebula
    świeże pieczarki (ok. 20 - 30 dag)
    1-2 łyżki koncentratu pomidorowego
    przyprawy: sól, pieprz, imbir, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Zupy Strogonow

Strogonow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś, marchewkę i pietruszkę kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka z wodą, gotujemy na małym ogniu (dodatkowo można dorzucić kostkę rosołową). Paprykę kroimy w drobne paski i dodajemy do garnka.
    Pieczarki i cebulę kroimy w paski i wrzucamy na rozgrzaną patelnię, delikatnie podsmażamy. Następnie dodajemy do reszty gotujących się składników. Dodajemy groszek i zioła prowansalskie. Gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy solą, pieprzem oraz odrobiną imbiru.
    Smacznego! ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.74 (188 ocen)

strogonow

To może cię zainteresować