Śródziemnomorska

5 (189 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Sałatka jest smacznym połączeniem surowych i gotowanych warzyw. Podana z jajkami nadługo zaspokoi głód.

  • 40 min

Składniki:

  • ● 8 ziemniaków
    ● 4 jajka
    ● 25 dag zielonej fasolki szparagowej
    ● 12 pomidorów koktajlowych
    ● czerwona cebula
    ● garść kiełków
    ● 2 łyżki octu z białego wina
    ● 3 łyżki oliwy
    ● łyżka cukru
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Śródziemnomorska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śródziemnomorska 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach.
    Studzimy i kroimy
    w grube plastry. Jajka gotujemy
    na twardo, studzimy, obieramy.
    Obraną fasolkę kroimy
    w kawałki. Gotujemy, odcedzamy
    i hartujemy. Pomidory
    przekrawamy na pół, cebulę
    kroimy w piórka.
  • Śródziemnomorska 2. Przygotowujemy sos: ocet
    mieszamy z oliwą i cukrem.
  • Śródziemnomorska 3. W salaterce delikatnie mieszamy
    ziemniaki, fasolkę,
    pomidory i cebulę. Polewamy
    sosem. Na wierzchu układamy
    ćwiartki jajek i dekorujemy
    kiełkami. Oprószamy świeżo
    zmielonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Notka redakcyjna

PPWS_10-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować